21.8.2011

Ruostutettua paperia - Rusted paper

Tein kokeita ja ruostuttelin vanhojen kirjojen sivuja myöhempää käyttöä varten. Tässä yksi lopputulos. Lisäksi remonttini on jo alkanut. Olen raijannut lähes kaikki korttiaskartelukaman huoneestani pois. Huomenna pesasen seiniä ja sitten pakkeloin ne jotta ensi viikolla pääsen maalaamaan. Ei tässä ehkä kahta kuukautta menekään jeeee!
Rusted paper

I made some tests and the result was couple rusted paper.

EDIT: Ohjetta kaivattiin ja sellainen tulee tässä:  No ohje on hieman erilainen kuin aikaisempi ohje kankaan ruostuttamisesta. Tässä ei tarvita tuota isäntää ollenkaan.

Kastellaan kirjojen sivut molemmin puolin, että ne ovat oikeasti kosteat (ihan läpimärät). Sitten asetellaan laakeaan astiaan (muovinen grilliboxi) kerroksittain kirjojen sivuja ja ruostuneita/ruostuvia esineitä (ruuveja, vanhat sakset, nauloja yms.) sivujen väliin. Ja vielä voi suihkutella kosteaa päälle. Sitten annetaan muhistella muutamia päiviä (voi laittaa vaikka muovikassin sisään, pysyy kosteus). Sitten ruostuneet esineet irroitellaan paperista irti ja käsitellään muutenkin varovasti kosteita papereita etteivät repeä. Sitten silittelin paraatisilitysraudalla (salaa isännältä) leivinpaperin välissä sivut kuiviksi. Ajattelin, että saatan suihkauttaa fiksatiivia/lakkaa päälle ennen käyttöönottoa ettei ruosteet ole sormissa.
Lisäksi laitan linkin sivulle missä ohjeistetaan samaan malliin, mutta ihan kuvien kera. Eli linkatkaapa tästä ja saatte kuvalliset ohjeet.

2 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Kaunis sivu. Miten ruostutetaan?

Mirka kirjoitti...

Justiinsa jo ehdin ihmetellä, että menipä kahden kuukauden tauko nopeasti.

Mäkin haluan tietää, miten ruostutetaan!