15.2.2010

Krakeloinnin lyhyt oppimäärä

Kokeilin juuri äsken miten tuo gesso sopii krakelointiin ja totesin, että hyvinhän tuo pelittää. Olen joskus vuosia sitten ostanut FolkArtin krakelointi mediumia. Normisti sitä käytetään siten, että ensin maalataan pohjamaalilla, päälle krakelointiainetta ja sitten sen päälle vielä maalia. No nytpä tein siten, että maalasin ohuelti ensin gessolla (laimennettu vedellä) kuvioidun paperin päälle. Sitten sivelin pitkittäin krakelointiainetta kuivuneen gesson päälle. Avitin molempien aineiden kuivumista kuumailmapuhaltimella, jotta ei palaisi liian kauan aikaa odotteluun ( ei parhaita hyveitäni). Sitten vielä kerros gessoa (ohuehkoa) mutta nyt sivelin sen poikittain kuivuneen krakelointiaineen päälle. Ja taas annoin vähän kuumailampuhaltimelle töitä. Ja avot sie kun tuli hienot krakeloinnit. Ainakin omasta mielestäni.

1 kommentti:

helena kirjoitti...

Ihan mieletön blogi sulla Carita! Tämä näyttää kyllä vähän siltä, että hommaan voi hurahtaa pahemman kerran jos sattuis kokeilemaan... Voisit kyllä tarjota meille pientä johdantokurssia aiheeseen, kuvien siirtoon ym. mukavaan. Kokeiltais, ihan vähän vaan ja jätettäis sitt siihen :)

JAAHA....

 Näin se on tämänkin blogin päivittely vähän jäänyt retuperälle. Uusia kortteja ei juuri ole tänne päivitelty, kun melkein kaikki vaihtuu FB...