3.2.2012

Tekniikka-addikti eli Hullun Cassun laboratoriossa tänään

 Mitä yhteistä on etikalla (puuttuu kuvasta), Erikeeperillä, vauvaöljyllä, Maizenalla ja Nivea rasvalla?? 


Jos haluaisin tähän oikeasti vastauksen teiltä hyvät lukijat niin saattaa, siis saattaa olla pienen pieni mahdollisuus, että joutuisin odottamaan oikeaa arvausta jonkun aikaa. Joten päästän teidät ja itseni odottamiselta ja kerron vastauksen itse:

COLD CLAY PORCELAIN


siis suomeksi kotikutoista ilma-kuivuvaa muovailumassaa. Ja ei tämä ei ole sitä mitä lasten kanssa on joskus tehty (vehnäjauhoja+suolaa yms). Suuressa maailmassa rapakon takana tästä taiteillaan mitä hienoimpia kukkia ja ihmishahmoja ja jos vaikka mitä. Tämä kuivuttuaan muistuttaa läpikuultavaa posliinia mistä nimikin tulee. Ja nyt taas joku miettii jotta miten sitä tehdään. No tässä teille ohje (mitat engl.):

1 cup Maizenajauhoja
1 cup Erikeeperiä
2 table spoon vauvaöljyä
2 table spoon etikkaa
1 tea spoon tempera maalia (voi jättää pois)

- sekoita maissijauho ja liima huolellisesti keskenään
- lisää seokseen vauvaöljy ja etikka, sekoita
- lisää maali jos haluat valkoisempaa (itse jätin pois)
- laita mikroon 30 sek., ota pois ja sekoita
- käytä mikrossa vielä 2 x 30 sek, ja sekoita välillä
- varo massa on erittäin kuumaa!!!!!
- laita 1 tl Niveaa alustalle missä voit vaivata massaa. Levitä Nivea alustalle ja lisää massa siihen. Vaivaa massaa rasvassa n. 10 min. 
- massa muuttuu vaivatessa kylmemmäksi 
- lisää nokare rasvaa muovpussiin ja laita massa sinne ja pussi tiukasti kiinni
- anna jäähtyä ja siiten vain taiteilemaan!

Itse en siis laittanut tuota maalia mukaan ja tein vain puolet tuosta ohjeesta. Tuosta määrästä tulee aika iso annos joten jos haluaa ensin kokeilla massan tekoa niin kannattaa tehdä pienemmillä määrillä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tosi kiva ohje, minullakkin on jossain kaapin kätköissä naamamuotteja. Onnistuukos tuolla "massaalla" käsin mutoilu naamaksi,oletko kokeillut? tätä pitää kokeilla :)))

Kestääköhän ulkoilmaa esim: kesällä. hmmm.. monta kivaa asiaa tuosta varmaan saa kokeiluun KIITOS!

Carita Oksa alias Cassu kirjoitti...

Onnistuu vapaa muotoilu. Muihin kysymyksiisi en osaa vastata valitettavasti. Epäilen kuitenkin tuota ulkokestävyyttä. Lisää tarvitsee lukea ja opiskella sitten netistä jokaisen ihan itse. :)

JAAHA....

 Näin se on tämänkin blogin päivittely vähän jäänyt retuperälle. Uusia kortteja ei juuri ole tänne päivitelty, kun melkein kaikki vaihtuu FB...