18.2.2010

Tutorial - Kuinka sen tein, kuvien kera

Tein pienen tutoriaalin erään ATC-kortin valmistuksesta. Kaikki lähti näistä perustarpeista. Eli pahvinen korttipohja, Bilteman kaksipuoleinen teippi ja valmis tulostettu pohja Suvianniinan sivuilta. Hän tekee aivan mahtavia digikortteja, kannattaa muuten käydä tsekkaamassa.

Eli siis teippiä pahvin pintaan, suojatarrat pois ja liimataan kuva kohdilleen. Sitten hieman rullaan tuollaisella telalla niin kaikki kuplat yms. lähtevät pois ja pohjasta tulee tasainen. Sitten leikkaan kaiken ylimääräisen pois.

Tässä vaiheessa minulla on yleensä jo ajatus ja mielikuva siitä mitä kuvia, tekstejä, pitsiä tms. tarvikkeita korttiini haluan. Kerään siis erilaista materiaalia ympärilleni ja mallailen pohjan päälle mikä miellyttäisi silmää eniten.


Sitten jatkan kortin työstämistä. Tällä kertaa värjäsin pitsin Distress Inkillä, Walnut Stain -värisävyllä. Kastelen pitsin ensin vedellä pienen suihkepullon kanssa ja sitten töpöttelin mustetta pienellä meikkisienellä päälle.

Tämän jälkeen laitoin pohjan yläkulmaan hieman krakelointia Distress Rock Candyllä ja värjäsin kortin sivut ja krakeloinnin Distress Inkin musteilla Dusty Concored ja Milled lavender.

Leimasin tällaisella kynäleimasimella ja Stazonin musteella ensin kalvolle. Sitten leikkasin yhden kynän siitä irti ja laitoin sen kaksipuoleisella teipillä korttiin kiinni.

Minulla on tällaista hopean väristä verkkoa metrikaupalla. Otin siitä pienen palan ja käytin hyvkseni ruostutusainettani saadakseni siihen ruosteisen vaikutelman. Siten liimalla se kortin yläosaan kiinni.

Tämän jälkeen liimasin pitsin reunaan ja lopuksi kuvan. Sitten vielä vähän tekstiä ja kortti oli valmis. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että kortin kuva vaihtui verrattuna alkuperäiseen suunnitelmaan. 
Ja tässä valmis kortti "Heräävä Toivo", joka on jo löytänyt uuden kodin Eilan luota. 

5 kommenttia:

Eila A kirjoitti...

Hei, mahtavaa lukea, miten tämä minulle päätynyt kortti on valmistunut! Kiitos siis havainnollisesta tutoriaalista - ja tietysti kauniista kortistakin vielä kerran!

SuviAnniina kirjoitti...

Ihanaa kun osaat tehdä tällaista käsityötä, ja todella mukavaa kun jaat tekniikoita kanssamme:-) Mieltä lämmittää kun on tuo pohjakin oikein käytössä:-D
Vaihdoin muuten sen brush linkin ja nyt pitäisi toimia, vaikken tiedä onko niistä kuvista mihinkään...

SuviAnniina kirjoitti...

Ainiin ja minun poikani nimi on Toivo, joten ei voisi osuvampi kortti olla;-)

Anne S. kirjoitti...

Ihana kortti ja tosi kiva nähdä/lukea miten kortti on tehty!!!! Tuo "ruoste-aine" kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta!!!!!

Hannastiina kirjoitti...

hieno lopputulos ja kiitos, että jaat taitoasi myös meille muille