11.2.2010

Näin sen tein....

SuviAnniina kaipasi hieman ohjeita kuinka tehdään atc-kortteja muutenkin kuin digitaalisesti. Laitan tähän nyt kuvan tavaroista joita käytin COC-haastekorttiini sekä pieni sepustus miten kortti syntyi. Kuvia itse tekovaiheesta ei nyt ole mutta yritän ensi kerralla korttia tehdessäni ottaa ja tehdä step-by-step kuvia itse tekemisestä. Toivottavasti tästä on kuitenkin jotain apua SuviAnniinalle ja hän pääsee kiinni tähän korttien teon ihmeelliseen maailmaan.

Eli ensin tosi lyhyesti ATC-korteista. Kortin koko on aina vakio eli 2,5 tuumaa x 3,5 tuumaa eli senteissä 6,4 cm x 8,9 cm. Niitä ei myydä vaan niitä vaihdetaan toisten harrastajien kesken. Muuten sitten tyyli ja metodit kuinka kortin teet onkin ihan vapaa.

Tässä kuva materiaaleista joita käytin tällä kertaa korttiini.

Kortin pohjana käytin Tim Holzin harlequin-kuvioista Grungeboardia. Maalasin sen FolkArtin kermanvärisellä akryylimaalilla. Maalin kuivuttua sipaisin sen päälle Distress Clear Crackle paintia saadakseni siihen krakeloituneen pinnan. En laittanut sitä koko kortin pintaan vaan ainostaan yläosaan ja oikeaan reunaan. Muutkin vastaavat krakelointituotteet toki käyvät mutta ostin tätä juuri ja halusin testata sitä. Aineen kuivuessa tulee halkeilut esiin (autoin kuivumista vähän kuumailmapuhaltimella).

Tämän jälkeen käsittelin pintaa Distress Inkseillä (Antique Linen ja Walnut Stain). Vaalempaa mustetta koko kortille ja tummempaa reunoille ja halkeilukohtiin.

Kuva on Collage Obsessionin haastekuva josta leikkasin naisen irti. Sitten käytin Goldenin Gel mediumia (muukin käy) ja siirsin kuvan krakeloituneen ja musteella värjätyn kortin pintaan. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja sitten varovasti "pesin" valkoisen paperin pois. Kuvansiirrosta löytyy selostus tuolta sivupalkista kohdasta Tutorials.

Sitten käytin kakkupaperia sabluunana ja tuputin valkoisella akryylimaalilla alas vasempaan kulmaan pistikuviota. Toiseen kulmaan liimasin Mod Podgella kahvilla värjätyn pitsin palan.

Tekstin tulostin kalvolle ja liimasin sen korttiin kaksipuoleisella teipillä (Biltema). Sitten suojasin tekstiosan paperilla ja sumutin hieman pronssin väristä Glimmer Mistä korttiin. Vielä lopuksi hieman Distressin Sticles kimalleliimaa (Walnut Stain) sormen päällä tuohon pitsille ja Walnut Stain Inkiä reunoille. Ja näin tuli kortti valmiiksi.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiitos kauniista Tuplavaihto-atcstasi :) Blogissani kuvaa...

SuviAnniina kirjoitti...

Ihanaa kun olet laittanut ohjeen korttien teosta.,kiiitos:-) Tulen tänne uudestaan tutkimaan paremman ajan kanssa!

Mervi kirjoitti...

Hieno ohje, mua kiinnostaa tuo Mod Podge, ihan outo mulle! Siis se on joku liima ilmeisesti? Upea kortti syntyi;-))m

Tuire Flemming kirjoitti...

Katselinkin korttia ja sen krakelointia, että varmaan uudet aineet testissä! Hyvää jälkeä tuli! Eikös se ollut kirkasta - oletko kokeillut jonkin kuvan päälle tehdä halkeamia?

maiju kirjoitti...

Kyllä näissä joutuu aika monta purnukkaa olla, että saa nättiä jälkeä aikaiseksi. Ei pidä kun tehdä yksi kortti niin heti on keittiön pöytä taas sotkettu niin, että tyhjää pintaa ei näe ;)