21.2.2015

Zentangle haaste

Olen näillä kahdella kortilla mukana Finnstamperin Zentangle-haasteessa sekä kakkos- että kolmoskierroksella. Kortit tehty mustalle kartongille valkomustekynällä. Ja miksi? No siksi koska nyt taisin löytää hyvän valkoisen mustekynän, josta siis tuleekin mustetta eikä tarvitse käsi kipeenä ravistella ja tämä on vielä waterproof. Elikkäs ostin Claes Ohlsonilta 3 kappaletta Pentelin Hyprid Gel grip DX 1.0 mm ball Medium kyniä. Eikä hintakaan päätä huimannut vaan kynät maksoivat alle 7 tai 8 € yhteensä. Ainakin mustalla kartongilla kynä toimi kuin unelma. Maalin päällä en ole siis vielä kokeillut. Minulla meinaan on noita valkoisia kyniä jos jonkin sorttia ja voin sanoa jotta lähes tulkoon kaikissa on se vika ettei sitä valkoista väriä tule sieltä kynästä vaikka kuinka ravistelee ja sheikkaa. Se on tosi ärsyttävää! Voi kun olisi ollut myös ohuempaa, mutta ainahan ei voi voittaa.Hopeata ja kultaistakin löytyi.


Tässä haastekortti 2-osaan

Ja tässä 3-osaan.

Ja kynä millä kortit tehtiin.

14.2.2015

Journal Journey 2015 helmikuu

Journal Journey matkani jatkuu. Tässä on helmikuun sivuni. Pohjana käytetyt akryylivärit on levitetty vauvojen peppupyyhkeellä. Tulee muuten ihanan utuinen fiilis ja kivaa oli niillä sötkötellä menemään.


Hullun Cassun rabolatoriossa jälleen....

tehtiin kokeita ja testejä. Kaikki lähti siitä, että minä olisin halunnut itselleni väritöntä gessoa. No, en jaksanut lähteä Hesaan hakemaan (=laiskuus iski) ja en myöskään halunnut alkaa tilailemaan pelkästään sitä mistään nettikaupastakaan (=nuukuus iski). Joten mikä neuvoksi = KVG. Ja sieltähän löytyi DIY Clear gesso -ohje. Ja meikäläinen tietysti heti kokeilemaan sitä ja onneksi matskutkin löytyivät hyllystä elikkäs ei tarvinnut ostaa mitään!!! Tosin eihän tämä varmaan vedä vertoja kaupan vs. gessolle mutta jos ei ole varaa ostaa niin voihan tätä kokeilla.

Tässä kokeilua kirjan sivulle:

Kokeilin siis kuinka ja miltä näyttää kun diy gesson päälle levittää väriä.


Litkun koostumus on ihanan pehmeä eikä kuivuttuaan tunnu paperilla oikein miltään. Tässä teille ohjetta (ohje suomennettu täältä):

  • 2 osaa maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 osa vettä
  • 3 osaa liimaa (itse käytin Erikeeperiä)
  • käytä mittana esim. ruokalusikkaa (15 ml)
  • sekoita ensin vesi ja maizena (saa olla paksuhkoa, ei juoksevaa)
  • sekoita sitten liima ed. sekoitukseen

Ja voila VALMIS KIRKAS GESSO!

8.2.2015

Atc-kokoinen "canvas"

Olihan se pakko kokeilla myös atc-kokoisen taulun tekemistä. Toinen odottaa vielä tuossa inspiraatiota. Elikkäs olen tehnyt jälleen kerran pahvista (tällä kertaa muropaketti) taulupohjan. Tässäkin on yritystä tuhertaa kasvoja, mutta .... No joka tapauksessa kivaa oli ja harjoitukset jatkuvat.7.2.2015

Hullun Cassun rabolatoriossa tänään pizzalaatikosta tauluksi......

Tänään oli pakko päästä kokeilemaan kahta juttua. Elikkäs ensimmäinen oli tehdä pahvista canvas-taulu ja sitten oli hommana opetella maalaamaan siihen kasvot. Sanoisin jotta pohjan teko onnistui, mutta se toinen juttu vaatii vielä kyllä harjoittelua. Täytyy varmaan mennä ensi syksynä maalauskurssille.


Oli kerran pizzalaatikko
Sitten se sai paperia päälleen.


Ja siitähän syntyi taulupohja!
Ja taulupohja sai kasvot.

4.2.2015

Zentanglet kehiin

Osallistun tällä atc-kortilla Finnstamperin ja Täti Punaisen järjestämään zentangle-haasteeseen.
2.2.2015

ELÄMÄ ON

muutakin kuin DNA:ta. Jonkin vaatekappaleen mukana tuli tällaisia erikokoisia tageja. Teinpä niistä sitten Elämä on -tageja.