29.2.2012

Hot Summer Girl

Tein juuri valmiiksi jo jonkun aikaa tuossa pöydällä roikkuneen rinnuskorun. Siinä on vähän tollasta rasta meininkiä.

Hot Summer Girl

16.2.2012

TTM#7 ja #8 haastekortit

Mukana ollaan TTM-haasteessa vaikka pää onkin täynnä r....ää! Ei oikein jaksa ajatella korttien tekemistä ja sen mukaiset ovat kortitkin. Mukana tullutta on #7:ssä tuo Odette-teksti ja tytön mandariinihattu (mandariinipussista) ja #8:ssa kortin pohja on tänään ostettujen maalien kotelopahvia. Se oli tuollainen marmorinen ja sopivan paksua pahvia kortiksi.

TTM #7 Odette


TTM #8 Vanhojen Puheita

Tänään tarjolla Lidlissä

on maalaustarvikkeita. Meikä osti nuo akryyli- ja efektilajitelmat sekä maalauspohjalehtiön (2xA4). En usko jotta näillä mitään Rembrantteja tehdään, mutta sopivatten kortteiluun ihan hyvin. Tuon lehtiön struktuuri on siis niinkuin canvas-taulun pohja. Siellä olisi ollut myös tuollaiset pastelliliidut jotka ovat myös vesiliukoisia. En ostanut kun mulla on vastaavat Derwentin Inktense Blockit. Käykääpä kattomassa ennen kuin loppuvat.

Ja vinkkinä vielä, että tuosta akryylimaalien paketista saa kaksi erilaista sabluunaakin talteen kun purkaa värit varovasti siitä pois!

6.2.2012

Kierrätyskoruja Kierrätys workshopissa

Siis tässä on kaikki mitä olen saanut aikaiseksi viikonlopun kierrätys workshopissa, kaksi nuken päätä. Itseasiassa minulla meni tuon toisen pään helmien laittoon koko viikonloppu. Toisen olin jo aloittanut kotosalla. Kyllä nämä on työläitä. Vasemmanpuoleinen on rintakoru ja tuon toisen voipi laittaa vaikka kaulaan roikkumaan.

3.2.2012

Tekniikka addikti iskee jälleen - Tyvek kokeiluja

Tässä taas tulee ja kovaa. Ostinpahan tuossa taannoin Tyvekiä, tuota maailmalla ah, niin hehkutettua tuotetta. Aiemmin kokeilin "sulatella" sitä kuumailmapuhaltimella, mutta täytt sanoa jotta parempi tulos tulee silitysraudan kanssa. Ensin siis maalasin Tyvekiä helmiäismaaleilla ja hieman päälle vielä Mica-värejä. Sitten palaset kahden leivinpaperin väliin ja kevyesti silkin/villan lämmöllä silittelin päältä. En siis painanut ja silittänyt siten kuin yleenäs kangasta silitetään. Ilmassa siis pitelin, mutta niin lähellä Tyvekiä kuin mahdollista. Tulee eri efektit kun silittelee nurjalta ja oikealta.

Vasemmalla nurjalta ja oiekalla oikealta puolelta silitetty versio

Apuva, apuva, apuvaaaaaa.....

Mää tartten apuva Photoshop 7:n kanssa. Mä en vaan osaa tulostaa oikean kokoisia kuvai. Enkä etenkään jos pitäisi saada kohdistettua ne A5-kokoiselle paperille. Kukahan voisi tehdä vaikka kotikäynnin????

Tekniikka-addikti eli Hullun Cassun laboratoriossa tänään

 Mitä yhteistä on etikalla (puuttuu kuvasta), Erikeeperillä, vauvaöljyllä, Maizenalla ja Nivea rasvalla?? 


Jos haluaisin tähän oikeasti vastauksen teiltä hyvät lukijat niin saattaa, siis saattaa olla pienen pieni mahdollisuus, että joutuisin odottamaan oikeaa arvausta jonkun aikaa. Joten päästän teidät ja itseni odottamiselta ja kerron vastauksen itse:

COLD CLAY PORCELAIN


siis suomeksi kotikutoista ilma-kuivuvaa muovailumassaa. Ja ei tämä ei ole sitä mitä lasten kanssa on joskus tehty (vehnäjauhoja+suolaa yms). Suuressa maailmassa rapakon takana tästä taiteillaan mitä hienoimpia kukkia ja ihmishahmoja ja jos vaikka mitä. Tämä kuivuttuaan muistuttaa läpikuultavaa posliinia mistä nimikin tulee. Ja nyt taas joku miettii jotta miten sitä tehdään. No tässä teille ohje (mitat engl.):

1 cup Maizenajauhoja
1 cup Erikeeperiä
2 table spoon vauvaöljyä
2 table spoon etikkaa
1 tea spoon tempera maalia (voi jättää pois)

- sekoita maissijauho ja liima huolellisesti keskenään
- lisää seokseen vauvaöljy ja etikka, sekoita
- lisää maali jos haluat valkoisempaa (itse jätin pois)
- laita mikroon 30 sek., ota pois ja sekoita
- käytä mikrossa vielä 2 x 30 sek, ja sekoita välillä
- varo massa on erittäin kuumaa!!!!!
- laita 1 tl Niveaa alustalle missä voit vaivata massaa. Levitä Nivea alustalle ja lisää massa siihen. Vaivaa massaa rasvassa n. 10 min. 
- massa muuttuu vaivatessa kylmemmäksi 
- lisää nokare rasvaa muovpussiin ja laita massa sinne ja pussi tiukasti kiinni
- anna jäähtyä ja siiten vain taiteilemaan!

Itse en siis laittanut tuota maalia mukaan ja tein vain puolet tuosta ohjeesta. Tuosta määrästä tulee aika iso annos joten jos haluaa ensin kokeilla massan tekoa niin kannattaa tehdä pienemmillä määrillä.