25.8.2011

Siivousvinkki kaikille - uudistettu versio

Pakko laittaa tämä siivousvinkki tännekin jos ei joku käytä Naamakirjaa. Kannattaa kokeilla. Tämä kodinhoitovinkki toimii!

1. Luo omalle tietokoneellesi uusi kansio. 2. Anna kansiolle nimeksi "Kodin pölyt ja sotkut". 3. Ota pullo olutta. 4. Klikkaa oikealla hiirinäppäimellä uutta kansiota. 5. Valitse "Poista". 6. Tietokoneesi kysyy nyt: "Haluatko poistaa Kodin pölyt ja sotkut lopullisesti?" 7. Klikkaa "kyllä". 8. Muista tyhjentää Roskakori 9. Nosta jalat pöydälle, ota lisää olutta ja nauti puhtaasta kodista! Oluen voi vaihtaa viiniinkin ja jos haluaa tehdä suursiivouksen niin sitten ottaa skumppaa!

24.8.2011

Ostoksia

Kävin hyödyntämässä hyvän tarjouksen ja ostin 24 Derwent Inktense Blocks värit Järvenpään Taitaville kaupasta. Värit maskoivat nyt 29 € ja normaalihinta oli muistaakseni 46 €. Tein värikartan paletin väreistä ja näyttää lupaavalta. Uudessa Taika-lehdessäkin (8/2011) on juttua näistä uusista väreistä. Saapas nähdä mitä näiden kanssa tulee jatkossa tehtyä, mutta jos näillä voi maalata kangastakin niin...... Lisää voitte käydä lukemassa Derwentin omilla sivuilla.


21.8.2011

Ruostutettua paperia - Rusted paper

Tein kokeita ja ruostuttelin vanhojen kirjojen sivuja myöhempää käyttöä varten. Tässä yksi lopputulos. Lisäksi remonttini on jo alkanut. Olen raijannut lähes kaikki korttiaskartelukaman huoneestani pois. Huomenna pesasen seiniä ja sitten pakkeloin ne jotta ensi viikolla pääsen maalaamaan. Ei tässä ehkä kahta kuukautta menekään jeeee!
Rusted paper

I made some tests and the result was couple rusted paper.

EDIT: Ohjetta kaivattiin ja sellainen tulee tässä:  No ohje on hieman erilainen kuin aikaisempi ohje kankaan ruostuttamisesta. Tässä ei tarvita tuota isäntää ollenkaan.

Kastellaan kirjojen sivut molemmin puolin, että ne ovat oikeasti kosteat (ihan läpimärät). Sitten asetellaan laakeaan astiaan (muovinen grilliboxi) kerroksittain kirjojen sivuja ja ruostuneita/ruostuvia esineitä (ruuveja, vanhat sakset, nauloja yms.) sivujen väliin. Ja vielä voi suihkutella kosteaa päälle. Sitten annetaan muhistella muutamia päiviä (voi laittaa vaikka muovikassin sisään, pysyy kosteus). Sitten ruostuneet esineet irroitellaan paperista irti ja käsitellään muutenkin varovasti kosteita papereita etteivät repeä. Sitten silittelin paraatisilitysraudalla (salaa isännältä) leivinpaperin välissä sivut kuiviksi. Ajattelin, että saatan suihkauttaa fiksatiivia/lakkaa päälle ennen käyttöönottoa ettei ruosteet ole sormissa.
Lisäksi laitan linkin sivulle missä ohjeistetaan samaan malliin, mutta ihan kuvien kera. Eli linkatkaapa tästä ja saatte kuvalliset ohjeet.

18.8.2011

Houston hiljenee.....

Ainakin joiksikin viikoiksi (ehkä kuukausi-kaksi). Meinaan remontoida askartelupaskartelutilani uuteen uskoon. Seinien maalausta yms. hyllyjen ja tavaroiden uudelleen järjestelyä jne.. Nyt olen purkuhommissa, mutta ennenkuin pääsen maalausvaiheeseen kulahtaa aikaa toista viikkoa, koska sitten keskimmäinen muuttaa opiskelemaan ja yksi huone vapautuu kaikelle tuolle arvokkaalle tavaralle (ei siis romulle) jonka joudun raijaamaan sinne remontin alta pois. Ja vasta sitten pääsen itse huoneen kimppuun, paklaamaan ja maalaamaan. Joten adios amigos ja paluuta odotellessa askarrelkaapa ahkerasti. Palaan kuvien kera ja paljastan uuden askartelutilani uudessa kuosissaan. See you!

Hi everyone! I'm going to have a quiet period, maybe one or two months. The reason is that I'm going to renovate my "studio". I'll be back after that and then I show some pictures from my new art space. See you later!

16.8.2011

TH:n Distress Stain yms. muut ihanuudet!!!

Kovasti paljon ihmettelen eikö tosiaankaan yksikään suomalainen askartelukauppa (fyysinen tai netti) todellakaan myy näitä TH:n uusia Distress Stain värejä vieläkään????? Eikä näytä muutenkaan kovin monessa paikassa olevan kattavaa TH:n mallistoa esim. paperit yms.ihanuudet. Aina yhdessä kaupassa on yhtä ja toisessa toista, mutta missään ei ole kaikkia niitä. Mistä lie johtunee?

Ei siis mitenkään jaksaisi tilailla ulkomaita myöten..............................................................................

10.8.2011

Rakkaus 69

Kokeilevaa taidetta paperille.
d' amour 69
Stitching on paper.