23.2.2010

Lomailua Levillä 2010

Olen vajaan perheeni (vain puolet paikalla) kanssa laskettelulomalla Levillä. Tämän viikon saa siis kortit ja haasteet odottaa tekijäänsä. Onneksi täältä käsin pystyy seurailemaan toisten taiteilijoiden tekosia niin ei tule ihan hirveitä vieroitusoireita.

Pakkasta täällä riittää. Ekana päivänä (sunnuntaina) oli aamusta -38 astetta, mutta kyllä se pakkanen onneksi vähän hellitti iltapäiväksi. Minä ja Noora vietimme pulkkapäivän. Tässä minä, Noora ja Levin Lumiukkoja.

Eilen ei ollut pakkasta niin kovasti , mutta tuulta oli enemmän ja päivä oli pilvinen ja harmaa. Täksi päiväksi on luvattu myös tuulisempaa eikä tuo aurinkokaan vielä tuolta pilvistä pilkistele. Mäkeen mennään heti kun pakkanen hieman laskee. Täytyy mennä Nooran kanssa taas laskemaan lautojen kera tuonne umpimetsään niin pysyy lämpimänä.

19.2.2010

ACF #62 and COC #4 - One Misty Morning

Tällä digitaalisella ATC-kortilla mukaan kahteen haasteeseen eli Art Creations Friday #62 ja Collage Obsession Challenge #4. Kuvan nimi on "One Misty Morning".  Tausta on ACF:n haastekuva ja intiaanit COC haastekuva.


Here is my entry to ACF #62 challenge and COC #4 challenge. It's digital ATC and it is called "One Misty Morning". My background is from ACF and indians from COC. I hope you like it.

18.2.2010

Tutorial - Kuinka sen tein, kuvien kera

Tein pienen tutoriaalin erään ATC-kortin valmistuksesta. Kaikki lähti näistä perustarpeista. Eli pahvinen korttipohja, Bilteman kaksipuoleinen teippi ja valmis tulostettu pohja Suvianniinan sivuilta. Hän tekee aivan mahtavia digikortteja, kannattaa muuten käydä tsekkaamassa.

Eli siis teippiä pahvin pintaan, suojatarrat pois ja liimataan kuva kohdilleen. Sitten hieman rullaan tuollaisella telalla niin kaikki kuplat yms. lähtevät pois ja pohjasta tulee tasainen. Sitten leikkaan kaiken ylimääräisen pois.

Tässä vaiheessa minulla on yleensä jo ajatus ja mielikuva siitä mitä kuvia, tekstejä, pitsiä tms. tarvikkeita korttiini haluan. Kerään siis erilaista materiaalia ympärilleni ja mallailen pohjan päälle mikä miellyttäisi silmää eniten.


Sitten jatkan kortin työstämistä. Tällä kertaa värjäsin pitsin Distress Inkillä, Walnut Stain -värisävyllä. Kastelen pitsin ensin vedellä pienen suihkepullon kanssa ja sitten töpöttelin mustetta pienellä meikkisienellä päälle.

Tämän jälkeen laitoin pohjan yläkulmaan hieman krakelointia Distress Rock Candyllä ja värjäsin kortin sivut ja krakeloinnin Distress Inkin musteilla Dusty Concored ja Milled lavender.

Leimasin tällaisella kynäleimasimella ja Stazonin musteella ensin kalvolle. Sitten leikkasin yhden kynän siitä irti ja laitoin sen kaksipuoleisella teipillä korttiin kiinni.

Minulla on tällaista hopean väristä verkkoa metrikaupalla. Otin siitä pienen palan ja käytin hyvkseni ruostutusainettani saadakseni siihen ruosteisen vaikutelman. Siten liimalla se kortin yläosaan kiinni.

Tämän jälkeen liimasin pitsin reunaan ja lopuksi kuvan. Sitten vielä vähän tekstiä ja kortti oli valmis. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että kortin kuva vaihtui verrattuna alkuperäiseen suunnitelmaan. 
Ja tässä valmis kortti "Heräävä Toivo", joka on jo löytänyt uuden kodin Eilan luota. 

Parivaihto Eilan kanssa

Vaihdeltiin Eilan kanssa privaatisti. Ihastuin niin kovasti hänen Haastan sinut- haasteeseen tekemästä kortista, että kysyin sitten josko hän raaskisi luopua siitä. Lisäksi teimme vielä yhdet ylimääräiset kortit mukaan. Minä sain vielä Eilalta muutamia ihania papereita korttiaskarteluihini. Kiitos Eila korteista ja lisukkeista. Tässä saamani kortit.
Minun vaihtokorttini kuvat löydät Eilan sivuilta.

16.2.2010

Tuplavaihto #16 osa2 - Kortit omista kuvista

Tänään sain kortit kuvistani jotka olin Tuplavaihtoon laittanut. Tosin en enää muistanut mitä kuvia olin pistänyt kuoreen joten yllätys oli täydellinen. Eli Pappipuikoissa oli saanut tehtäväksi tehdä minulle kortit. Kun avasin kuoren ja katsoin kortteja niin ensin mietin jotta olinko tosiaan laittanut tuollaiset kuvat, naisen ja ikkunan? Mutta toinen korttipa olikin avattava ja sieltä löytyi toinen kuvistani!!!! Eivätkä nämä TOSIAANKAAN ole mitään simppeleitä kortteja kuten Pappipuikoissa kuvasi kortteja. Aivan ihanat!

"There is Something going on"

"Bored"

PS. Lisäksi paketissa oli vielä pitsiä ja enkelikuvioinen servietti. Kiitos niistä.

Itse tein Leilan lähettämistä kuvista hänelle kortit ja niistä tulivat tällaiset.

Kerrostumia ja efektejä

Sain nyt aamulla valmiiksi kaksi korttia. Enkelikortin nimi on "You can Be" ja kuva on Art Creation Fridayn haastekuvana tällä viikolla. Otan myös osaa haasteeseen tällä kortilla. Pohjana on eilen tekemäni krakelointiharjoitus.
Here is my entry to ACF #61 challenge. It's called "You can Be".

Toinen kortti on nimeltään "Hounting Beauty". Siinä on naisen kuva ensin siirretty vanhalle lakanalle, sitten sen päälle on siirretty pala ranskalaisesta kirjasta ja muuta koristelua. Naisen kuvaa olen hieman raapinut saadakseni tuon naarmuefektin.

15.2.2010

Krakeloinnin lyhyt oppimäärä

Kokeilin juuri äsken miten tuo gesso sopii krakelointiin ja totesin, että hyvinhän tuo pelittää. Olen joskus vuosia sitten ostanut FolkArtin krakelointi mediumia. Normisti sitä käytetään siten, että ensin maalataan pohjamaalilla, päälle krakelointiainetta ja sitten sen päälle vielä maalia. No nytpä tein siten, että maalasin ohuelti ensin gessolla (laimennettu vedellä) kuvioidun paperin päälle. Sitten sivelin pitkittäin krakelointiainetta kuivuneen gesson päälle. Avitin molempien aineiden kuivumista kuumailmapuhaltimella, jotta ei palaisi liian kauan aikaa odotteluun ( ei parhaita hyveitäni). Sitten vielä kerros gessoa (ohuehkoa) mutta nyt sivelin sen poikittain kuivuneen krakelointiaineen päälle. Ja taas annoin vähän kuumailampuhaltimelle töitä. Ja avot sie kun tuli hienot krakeloinnit. Ainakin omasta mielestäni.

Arpaonni suosi tällä kertaa

minua ja voitin kuvan paketin erilaisia korttitarvikkeita Leimailutaivaan arvonnassa.

11.2.2010

Tuplavaihto #16 osa1 - Vaihdosta saadut kortit

Postissa tulla tupsahti tänään Anne S:n Tuplavaihdon kortit sekä kaksi kuvaa joista minun pitää taiteilla kortit eräälle.....

Vasemmanpuoleisen kortin sain Sailalta ja se on nimeltään "Paris" ja oikeanpuoleinen kortti on Ullalta ja se on nimeltään "Punaposki". Molemmat kortit ovat livenä paljon parempia kuin tässä skannatussa kuvassa. Tykkään molemmista tosi paljon!!!

Itse lähetin matkaan nämä kortit. Toivottavasti uudet omistajat pitävät korteista.


Mutta sitten mitä kuvia laitoin matkaan niin minulla ei ole hajuakaan. En siis muista.....

Näin sen tein....

SuviAnniina kaipasi hieman ohjeita kuinka tehdään atc-kortteja muutenkin kuin digitaalisesti. Laitan tähän nyt kuvan tavaroista joita käytin COC-haastekorttiini sekä pieni sepustus miten kortti syntyi. Kuvia itse tekovaiheesta ei nyt ole mutta yritän ensi kerralla korttia tehdessäni ottaa ja tehdä step-by-step kuvia itse tekemisestä. Toivottavasti tästä on kuitenkin jotain apua SuviAnniinalle ja hän pääsee kiinni tähän korttien teon ihmeelliseen maailmaan.

Eli ensin tosi lyhyesti ATC-korteista. Kortin koko on aina vakio eli 2,5 tuumaa x 3,5 tuumaa eli senteissä 6,4 cm x 8,9 cm. Niitä ei myydä vaan niitä vaihdetaan toisten harrastajien kesken. Muuten sitten tyyli ja metodit kuinka kortin teet onkin ihan vapaa.

Tässä kuva materiaaleista joita käytin tällä kertaa korttiini.

Kortin pohjana käytin Tim Holzin harlequin-kuvioista Grungeboardia. Maalasin sen FolkArtin kermanvärisellä akryylimaalilla. Maalin kuivuttua sipaisin sen päälle Distress Clear Crackle paintia saadakseni siihen krakeloituneen pinnan. En laittanut sitä koko kortin pintaan vaan ainostaan yläosaan ja oikeaan reunaan. Muutkin vastaavat krakelointituotteet toki käyvät mutta ostin tätä juuri ja halusin testata sitä. Aineen kuivuessa tulee halkeilut esiin (autoin kuivumista vähän kuumailmapuhaltimella).

Tämän jälkeen käsittelin pintaa Distress Inkseillä (Antique Linen ja Walnut Stain). Vaalempaa mustetta koko kortille ja tummempaa reunoille ja halkeilukohtiin.

Kuva on Collage Obsessionin haastekuva josta leikkasin naisen irti. Sitten käytin Goldenin Gel mediumia (muukin käy) ja siirsin kuvan krakeloituneen ja musteella värjätyn kortin pintaan. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja sitten varovasti "pesin" valkoisen paperin pois. Kuvansiirrosta löytyy selostus tuolta sivupalkista kohdasta Tutorials.

Sitten käytin kakkupaperia sabluunana ja tuputin valkoisella akryylimaalilla alas vasempaan kulmaan pistikuviota. Toiseen kulmaan liimasin Mod Podgella kahvilla värjätyn pitsin palan.

Tekstin tulostin kalvolle ja liimasin sen korttiin kaksipuoleisella teipillä (Biltema). Sitten suojasin tekstiosan paperilla ja sumutin hieman pronssin väristä Glimmer Mistä korttiin. Vielä lopuksi hieman Distressin Sticles kimalleliimaa (Walnut Stain) sormen päällä tuohon pitsille ja Walnut Stain Inkiä reunoille. Ja näin tuli kortti valmiiksi.

10.2.2010

COC #4 - Longing

Tässä tämän kertainen panokseni COC #4 haasteeseen. Aiheena oli "Longing". Taustan sanat menevät näin:
"...kun kaipaus iskee yksinäiseen sydämeen kyyneleet virtaa, silti muistot hymyilee on kauan jo jaksettu, ties kuinka kauan joutuu jaksamaan eikä kukaan voi ennustaa mitä huominen tuo tullessaan" - Neljä Ruusua - 
Here is my entry to this weeks COC challenge. The words are one finnish bands (called Neljä Ruusua - Four Roses) lyrics. Sorry I can't translated it in english....

6.2.2010

Näpertelyä ja mallaamistaTässä ylempänä näette reaalikuvia Cassun työpisteestä. Kuinka se aina jaksaa valittaa mun huoneen siivottomuudesta, vaikka omakin on täysi sekasorto pommin jäljiltä ? Täällä näppäinten takana on tällä kertaa Cassun iki-ihana tytär, Noora :)

Änkesin äitin viereen tekemään ATC kortteja. Ajattelin tehdä Ystävänpäivä ATC:n, kun äiti ei itse aikonut tehdä, "Emmä tykkää sellasista" se marisi. Minkäs teet. Ryhdyin toimeen ja aloin väsätä. Lopputuloksena olikin 4x4tuumainen kortti. Siitä tulikin yllättävän tyylikäs ja hieno, yllätyin.Nimitin tämän taidonnäytteen Valentine's Day Card :iksi. Täydellisen sopiva nimi sille. Olisin muuten raapustanut sen korttiin, mutta tila niinkuin loppui. Ja äitihän ei tässä ajassa saanut mitään aikaan, vaan se neuvoi ja opasti mua. Nyt kun mä pääsin tähän sorvin ääreen, niin se ryhtyi siivoamaan työpöytäänsä. Myöhäistä kun vahinko on jo saatunut, kuvat ovat vuotaneet nettiin. MUAHAHAHAHHAAHAHHAAAAA!!!!


Terveisin Noora

(mainostus ei ole koskaan pahasta, joten tässä linkki omaan blogiini.)

5.2.2010

Haastan Sinut #67 - Kevät Koittaa

Tällä vaatimattomalla kortilla mukaan Haastan sinut #67 -haasteeseen mukaan tällä kertaa.

Edit: Tämä kortti lähtee Eilalle!

Art Creation Friday #60 - Dressy Girl

Tässä digitaalinen ATC kortti tämän kertaiseen ACF:n haasteeseen. Nimeltään tämä on "Dressy Girl".

Here is my entry to Art Creation Friday #60 challenge. It's called "Dressy Girl".

3.2.2010

Vanhat lakanat käyttöön!!!

Voitteko kuvitella, että tämä on vanhaa lakanakangasta jolle olen printannut nämä kuvat!!???
No niinpä! Törmäsin meinaan tänä aamuna sellaiselle sivustolle missä oli tämän tekniikan ohje. Eli poiketkaapa Quill Cottagen sivulla ja kokeilkaa (on muuten muutakin kivaa tarjolla ja linkki löytyy myös sivupalkistani). Hyö käyttäät medium weight muslinia mutta kun minä en tiedä mitä se on suomeksi (jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä!!!) niin ajattelin kokeilla tekniikkaa vanhaan kirpparilakanaan. Värit eivät tulleet ihan kirkkaiksi mutta kyllä nuo mulle kelpaa. Ja ainakin tekstejä voi tehdä näin kankaalle. Nuo valmiit tulostuspaperit kankaille kun ovat aikas tyyriitä. Nämä on tulostettu nyt Samsungin CLX-3175 laserilla.

Suomi TV ja ATC?

Nyt pitää vähän mainostaa!!! Suomi TV:llä alkaa tänään klo. 21.00 uusi ohjelma nimeltään Verstas. Ohjelma uppoutuu käsitöiden/askartelun maailmaan. Jokaisessa jaksossa julkisuudesta tuttu vieras paljastaa oman harrastuksensa. Verstaan juontajana toimii Summeri- ja Mestari-ohjelmista tuttu Titte Saalamo.

No miten minä liityn tähän ja miksi mainostan ko. ohjelmaa? No koska Titti otti minuun yhteyttä ja halusi ohjelmaansa kuvia minun tekemistäni ATC-korteista!!! Vähänkö olin yllättynyt tästä. Nyt on siis korttikuvat lähetetty ja ohjelma missä kuvieni pitäisi vilahtaa tulee ulos ke 10.2.2010 klo. 21.00. Tässä toisessa osassa ovat aiheena kollaasit ja kaikki siihen liittyvä, kuten ATC-kortit.

Että sellaista tänään! :)

2.2.2010

ATC - Seuraa mukanani

Löysin ihanan tutorialin. Siinä tehtiin käytetystä teepussista Barbaran paperiruusuja. Ja pitihän sitä siis kokeilla. Sain aikaiseksi atc-kortin nimeltä "Seuraa mukanani". Kannattaa kokeilla!


Ja lähikuva ruusuistani.

I found a wonderful Tea Bag Roses tutorial. And ofcourse I have to try to do few roses. You can find the tutorial from here (Treasures from the Heart).

1.2.2010

COC #3 - A Pair

Tässä tämän kertainen panokseni Collage Obsession Challengen haasteeseen "a pair".

This is my entry to this weeks COC #3 challenge.